Verslag Working Test Training Ewijk


Koude maar geslaagde Working Test Trainingsdag
Een schraal zonnetje, storm en iets onder nul: op weg naar de Working Test Trainingsdag op De Groene Heuvels. Op de trainingslocatie aangekomen werden we "warm" onthaald door Hanneke en Philip. Even voor tienen was de groep compleet. Anjolien verwelkomde iedereen en nam het ochtendprogramma met ons door. We begonnen met z'n allen - een mix van beginners, gevorderden en wat ertussenin zit - bij Anjolien met aandachtsoefeningen. Terwijl we daarmee bezig waren, bereidden de andere instructeurs hun onderdeel voor. Na de aandachtsoefeningen gingen we in kleine groepjes naar het volgende oefening. Bentse en ik begonnen bij Elly met steadyness. De voorbereiding verliep goed en rustig en baas en hond gingen aan de slag. Daarna probeerde Hanneke ons aan te leren wat vaart te brengen in het markeren en apporteren. Dat wil zeggen: in het lopen, niet bij het afgeven. Bij Marianne deden we een kort apport en keken we hoe het aanbieden van de dummy verliep. Philip begeleidde ons laatste onderdeel, het lopen in lijn. 'Voorruittt!' (In rechte lijn naar het bakje toe).

Het ochtendprogramma verliep zo goed dat we niet veel van de kou merkten. Het was inmiddels tijd geworden voor de lunch. Na het eten gingen weaan de slag met meervoudige apporten. De beginners gingen met Anjolien mee, de rest met Philip, Elly en Marian. Gelukkig konden we achter een toiletgebouw staan, want met die wind was het erg koud. Bij deze oefeningen moesten drie dummy's worden binnengebracht. Voor een paar was dat een hele kluif. Gelukkig konden we ook zien hoe het wel moest. Rond vier uur werd de dag geëvalueerd. Het was weer eens heel leerzaam en ontspannen. En nu maar in de praktijk te brengen. Bedankt allemaal.

Arina


24 Maart organiseerde de JWC weer een Working Test trainingsdag. Ditmaal was recreatiegebied de Groene Heuvels nabij Ewijk de locatie. Naast de 8 inschrijvingen hadden de Leden van de JWC ook hun eigen hond meegenomen zodat er 12 Stabij's en 2 Wetthounen deelnamen.

Toen ik rond 7 uur naar buiten keek lag er ca 15 cm sneeuw. Wat zou dat voor een dag worden. Gelukkig bleek de sneeuw alleen in Zeeland te liggen en waren de omstandigheden uiteindelijk prima, wat koude wind maar dat zijn we ondertussen wel gewend. Door de koude wind waren er weinig honden die werden uitgelaten en hadden we geen last van loslopende honden.

Het programma was deze dag iets anders dan de afgelopen trainingen. De deelnemers liepen 3 locaties af waar oefeningen werden gehouden. Het lopen van lijnen (vooruitsturen), dubbel / driedubbel apport en steadyness. Hierdoor waren de wachttijden kort en kon er ruim aandacht worden besteed aan alle combinaties. Anjolien liep tussen de verschillende oefeningen en gaf aan een ieder nog wat extra bruikbare tips.
Na een late lunch werd de dag afgesloten met een W.T. proef op 2 verschillende locaties. Rond half vier besloten we de dag af te sluiten en kon een ieder terug kijken op een aangename en leerzame dag.

Wij hopen een ieder ook terug te zien op 21 april als de onderlinge Working Test wordt gehouden voor zowel echte beginners als de iets meer gevorderde voorjager en hond.
En 22 juni is er weer een trainingsdag, nu in Rijen, tussen Breda en Tilburg.
De inschrijving staat hiervoor open

Philip Modijefsky