Verslag Fokkersdag 1 juni


De fokkersdag op 1 juni was weer druk bezocht. Heel veel lachende gezichten en leuke honden! De foto's die door Harrie Jansema gemaakt zijn van de aanwezige nesten kunt u hier downloaden.

Het verslag van een bezoeker:

Wat een waanzinnig leuk jaar hebben wij toch gehad. In november ’11 hebben we ons, na lang beraad, op de wachtlijst gezet voor een stabijreutje. Geen ervaring met honden en toch hadden wij een stil verlangen. Maar welk ras zou bij ons horen? We zijn op onderzoek uit gegaan, ons laten informeren en veel lezen over allerlei rassen om uiteindelijk te besluiten dat een stabij goed bij ons zou passen.

Halverwege april ’12 konden we dan eindelijk onze Rikus, 8 weken, in onze armen sluiten. Het hele gezin was in love, liefde op het 1e gezicht en dolgelukkig. We hadden ons natuurlijk helemaal voorbereid op de komst van onze vriend. In theorie waren we helemaal onderlegt maar in de praktijk pakt het net even anders uit . Hoe kun je je voorbereiden op iets wat eigenlijk nog zo onbekend is? We moesten het meemaken en doorvoelen, vallen en weer opstaan. Al doende leert men was voor ons wel van toepassing.

Natuurlijk begonnen we meteen met de puppycursus, voor ons erg belangrijk. We hebben er heel veel geleerd maar echt leuk was het niet. De juf was niet altijd blij met Rikus. Rikus was eigenwijs, luisterde slecht en wilde alleen maar spelen. Ik als baas, bakte er ook niet zoveel van, was niet luid en duidelijk. Gelukkig ging het thuis juist erg goed, we deden onze oefeningen trouw elke dag en het voelde goed. Alleen het loslopen….. zodra er een vogel voorbij vloog, vloog Rikus met hem mee en ik kon roepen en roepen en roepen…….

We zijn nu ruim een jaar verder en wat zijn we blij en zielsgelukkig met onze lieve, aanhankelijke en enthousiaste Rikus. Dus vol verwachting vertrokken wij 1 juni naar de fokkersdag. Hoe zou het zijn met de ouders van Rikus en z’n broers en zusjes? Eenmaal in de Hanzehal keken we onze ogen uit. Genoten hebben wij van al die prachtige honden, geweldig om te zien. Wij waren nest 27 en om 10.30 uur moesten we ons melden in ring 6. Daar waren stoere Fledder (vader) en lieve Elle (moeder). Ook was daar een vrolijke ontmoeting met de broers van Rikus, Mickey, Gugi en Tjibbe.  (Helaas waren de andere 4 broer en zussen verhinderd). Wat waardevol om met de baasjes van deze honden te kunnen spreken, elkaars honden te kunnen bewonderen en foto’s te maken.

In de ring hebben we samen en afzonderlijk wat rondjes gelopen voor de keurmeester, alle honden werden beoordeeld, bekeken en bevoeld. Rikus was erg enthousiast en liet het allemaal prima gebeuren en ik vond het leuk spannend. Rikus kreeg een mooie beoordeling en wat ook erg leuk was om te horen is dat deze honden, van dit nest, een enthousiaste, vrolijke en open karakter Hebben. Dat is toch om trots op te zijn?!

We hebben genoten van deze mooie dag. Een kennismaking met zoveel stabij’s en wetterhounen bij elkaar. Wat een fantastisch mooi ras is dit. Blij dat we ooit deze keuze hebben gemaakt. Alles verliep zo rustig en gestructureerd. Leuke mensen ontmoet en veel geleerd. Dit smaakt naar meer.

Bedankt voor deze fantastische dag!

Robert en Anja van der Horst - Hijne

Hieronder vindt u een sfeerreportage van de dag, gemaakt door Arina Jansema.

Foto's gemaakt door Arina Jansema