Verslag Watertraining 9 juni 2013


Wij zijn zaterdag op 9 juni naar de watertraining geweest voor Stabij- en wetterhounen. Daar gingen ze ons helpen om onze hond te leren zwemmen. Onze pup was toen 4 maanden oud en was al een keer in het water gevallen. Gelukkig was dat in een ondiepe sloot. Het leek ons wel een veilig idee om zeker te zijn dat ze kon zwemmen.

We moesten wel een eind rijden, maar het was het zeker waard. Er was een mooi meer in St. Nicoloaasga, waar honden in mochten. Er waren in totaal wel een stuk of 20 honden. De honden werden ingedeeld in 2 groepen: die al wel het water ingingen en die dat niet deden. We waren bij de groep honden die niet vanzelf in het water wilden. Onze groep werd begeleid door Anjolien. Mijn broertje Maurits en ik (Simone) mochten helpen door in onze zwemkleding in het water te gaan. We hebben ze er ingetild en dan zwommen ze naar de kant. Alle honden konden gelukkig zwemmen!! Daarna ging de helft van onze groep naar één kant van het meer en de andere helft naar de andere kant. Ik mocht de honden in het water zetten en de baasjes aan de andere kant moesten hun hond roepen en lokken met lekkere snoepjes. Zij gingen ook een stuk het water in naar hun hond toe. Uiteindelijk was bijna iedereen wel nat! 

Hierna gingen we pauze nemen en konden de honden rusten. Na de pauze gingen we weer in het water staan en was het de bedoeling dat de honden naar ons toe kwamen. Maar de meeste honden in onze groep vonden het erg eng om zomaar het water in te stappen. Met heel veel geduld en lekkere stukjes worst lukte het bij sommige honden wel. 

Onze hond had de dag erna al vanzelf gezwommen, dus het heeft goed geholpen! Nou ja, misschien was ze een beetje geschrokken van een hele grote reiger die ineeens naast haar zat bij de kant van het water vlakbij ons huis. Ze sprong het water in en zwom zo naar de overkant. Dus het was niet alleen voor ons, maar ook fijn voor haar om te weten dat ze kan zwemmen!

Door: Simone de Boer (12 jaar) en Maurits de Boer (10 jaar)