Wandeling Kaatsheuvel


Zaterdag 25 mei was er de wandeling/inventarisatie te Kaatsheuvel.
De weersvoorspelling van die dag was niet goed. Men verwachtte regen en een harde wind, ook de temperatuursverwachting was beneden alle peil. Gelukkig gaven de hondeneigenaars daar niet veel om, dikke, water-winddichte kleding aan en gaan.

Voorafgaand aan de wandeling was er de mogelijkheid om honden te laten inventariseren. De eerste honden waren om 12 uur aanwezig. Buiten in de luwte van het bos werden de honden opgemeten en bekeken. Koud was het wel, maar gelukkig droog! In totaal zijn er 3 Wetterhounen en 9 Stabijhounen geïnventariseerd. Aan de wandeling deden zo’n 40 personen en 25 honden mee.

De wandeling vertrok onder leiding van Jan Nuijten en zijn vrouw Alda, deze liep achteraan. Er werd via de mobiele telefoon contact gehouden, je weet nooit, er lopen nogal eens honden terug. We stopten dan ook regelmatig om de groep weer compleet te krijgen. Eerst was er bos en na een tijdje kwamen we bij een mooi ven. De honden waren dolenthousiast en de meeste zwommen en apporteerden stokken enz. De honden kregen er geen genoeg van, maar we zijn na enige tijd toch verder gelopen. Uiteindelijk kwamen we bij de Loonse en Drunense Duinen. Daar was het zelfs even warm. Het witte zand en de heidegrond wordt vrij snel warm.

Iedereen liep gezellig te praten en te genieten van de honden. Na het beklimmen van een zandduin was daar het restaurant met de parkeerplaats. We waren weer terug. Helaas waren we met de grote groep honden niet welkom bij het restaurant. Geen probleem, ze waren moe en de meesten honden kunnen wel even alleen in de auto. De koffie smaakte ons prima.

Jan en Alda, bedankt voor de leuke wandeling.

Limmie v.d. Woude

Foto's gemaakt door Limmie v.d. Woude