Grote opkomst PDA onderzoek Stabijhounen Clubmatch


Enkele weken geleden deed de NVSW Fac Stabijhounen een oproep voor alle deelnemers aan de Kampioenschapsclubmatch van 6 april jl. om mee te werken aan het onderzoek naar PDA bij de Stabijhoun. Die zaterdag werd er vanaf 9 uur de mogelijkheid geboden om het hart van de deelnemende honden te laten beluisteren door de onderzoekers van de Universiteit voor diergeneeskunde Utrecht. Ook werd er bij elke deelnemende hond een beetje bloed afgenomen ten bate van DNA onderzoek.

Tot onze grote vreugde hebben velen gehoor gegeven aan de oproep en mochten de onderzoekers zeker 85 honden onderzoeken. De interesse was dermate groot dat velen lange tijd wachtend doorbrachten in de gangen van de sporthal zelfs nog lang nadat zij al klaar waren met showen in de hal. Ook bleek ons dat er zelfs mensen speciaal voor naar Zutphen kwamen met honden die niet deelnamen aan de Clubmatch, wat een enthousiasme!

Wij danken alle deelnemers, mede namens de onderzoekers van de Universiteit van Utrecht, van harte voor hun spontane medewerking en positieve reacties.

Het onderzoek duurt nog het gehele jaar en eind 2013 zal het worden afgerond.

Wij houden u op de hoogte van de voortgang en uitkomst van het onderzoek.

NVSW Fokadviescommissie Stabijhounen
Francis Otten en Ruud Wubbolts