Hond van het Jaarshow te Amersfoort


Ook Stabijhoun Sybe Thorkel út it Griene Hert (Kaay) was uitgenodigd voor de Hond van het Jaar Show 2012

Vanochtend mooi op tijd in Amersfoort aangekomen. Kaay had er wel zin in, even enthousiast en vrolijk als altijd. Direct even gekeken in de zaal, was wel benieuwd hoe de catwalk er uit zag. Alles zag er piekfijn uit!

Iets na 12.00 uur begonnen ze met rasgroep 10 en uiteindelijk mochten wij rond half 2 (gokje) verzamelen. De organisatie was ook top. Duidelijke aanwijzingen waar en hoe je moest lopen/staan etc. Leuk om eindelijk eens op de catwalk te mogen lopen. Als klein meisje droomde ik er al van, maar helaas.....zat er voor mij niet in . Maar, dankzij Kaay.....

Kaay vond het allemaal prima, was totaal niet onder de indruk van wat er om hem heen gebeurde. De muziek, het gepraat door de microfoon, het lopen over de catwalk etc. Hij heeft het top gedaan, maar helaas....de concurrentie was groot (32 mooie honden). Dus helaas, geen nummer 1.

Toch mochten we, na alle raskeuringen, nog een keer de catwalk op (wist ik helemaal niet). Nu voor de Nederlandse rassen. Daar deden maar 3 stabij's, 2 Drentse patrijzen, 1 wetter en 1 Hollandse herder mee. Ook daar viel Kaay niet in de prijzen. Een hele mooie Drentse patrijs werd daar nummer 1.

Fantastisch om een keertje mee te mogen maken, heel bijzonder was het!

Jeanet de Weerd


Met Wobbe-Jascha fan 'e Wetterkrite naar de Hond van het Jaarshow te Amersfoort, 24 februari 2013.

Trots als een pauw was ik dat ik met mijn wetter voor deze show werd uitgenodigd, op de website stond te lezen dat de creme de la creme van de honden aanwezig zouden zijn op deze dag. Gevraagd werd om feestelijke kleding dus ik had een mooie jurk aangetrokken. De Stadszaal van De Flint in Amersfoort was prachtig aangekleed, een groot podium met een catwalk eraan verbonden, mooie bloemen en muziek. Wobbe werd gekeurd in rasgroep 8 en tot mijn grote blijdschap werd hij zelfs uit de groep verkozen tot de 10 mooiste honden. Ik mocht dus nog een keer terugkomen op het podium. Later mocht Wobbe nog een keer op het podium voor de verkiezing Beste Nederlandse Ras. Dus maar liefst drie keer heeft Wobbe de catwalk heen en weer gelopen en heeft het publiek hem goed kunnen bekijken! Het was jammer dat er niet meer wetters aanwezig waren. Maar ik ben blij dat ik er met Wobbe was om de wetterhoun te vertegenwoordigen ook al heb ik geen prijzen mee naar huis kunnen nemen.

Wobbe staat op de dekreuenlijst en is net heit geworden van 5 prachtige pups bij Semke Maitiid fan'e Alde Seedyk (roepnaam Binte).

Agnes Schrijvers