Verslag wandeling te Appelscha


De inventarisatie/wandeling te Appelscha was een succes. Ondanks de slechte weersvoorspelling kwamen er toch ruim 30 personen naar deze winterwandeling. De regen kwam gestaag naar beneden en daardoor verdween de sneeuw zienderogen.

Om 11 uur begonnen we met inventariseren en rond 13.00 uur stonden er 7 honden op papier. We hadden alle tijd om de klus te klaren. Om kwart over 1 gingen we van start met de wandeling. We liepen in het bos op soms glibberige paden, maar over het algemeen liep het goed.

De regen stopte halverwege de wandeling en de temperatuur steeg. Er wandelden/renden ongeveer 11 Wetterhounen en 14 Stabijhounen mee en de sfeer was prima. De oudste Wetterhoun die meeliep was bijna 14 jaar! Bobby deed het nog geweldig goed.

We besloten om bijna aan het einde van de wandeling nog een “berg” te beklimmen, goed voor de conditie! Van de berg af was een beetje eng omdat het toch wel glad was. Het was een leuke wandeling, de honden mochten gedurende de hele route los, op een enkele oversteek van een weg na.

Tot volgend jaar.