Verslag fokkersdag 27 oktober


Een lange zit, maar alle aandacht

De tweede NVSW Fokkersdag van 2012 duurde tot na zessen. Een keurmeester werd ziek en een aspirant-keurmeester kon gelukkig invallen. Dank aan Gea Wulder die de nestkeuringen overnam. Omdat iedere hond en eigenaar - terecht - evenveel aandacht kreeg liep het programma behoorlijk uit.

In zes ringen werden 11 Wetterhoun-nesten en 28 nesten van de Stabijhoun gekeurd. Na de keuring werden de nesten buiten de Hanzehal gefotografeerd. De  foto's daarvan vindt u hieronder in enkele fotoalbums. Halverwege de dag konden teefeigenaren/fokkers potentiële dekreuen in levende lijve zien. Ruim 50 Stabijs en zo'n 15 Wetters werden gepresenteerd.

Een aantal eigenaren van dekreuen, of zij die een goede foto van hun houn in ZooEasy willen hebben, maakten van de gelegenheid gebruik om hun dier te laten fotograferen. De Jacht en Werk Commissie was de hele dag beschikbaar om een aanlegtest bij de jonge hounen af te nemen.
Voor de vrijwilligers was het een lange dag. Dankzij die enthousiaste groep mensen, keurmeesters en 'helper's was dit evenement wederom geslaagd.

Arina Jansema

Klik hier om een fotoreportage te bekijken

Hieronder vindt u de fotoalbums waaruit u foto's op groot formaat kunt downloaden van uw eigen nest.

Foto's van de nesten 1 t/m 10

Foto's van de nesten 11 t/m 20

Foto's van de nesten 21 t/m 30

Foto's van de nesten 31 t/m 39