Verdiepingscursus voor hondenfokkers - Dogvision


Zes G’s van verantwoord fokken
DogVision organiseert een 3-daagse verdie-pingscursus speciaal voor hondenfokkers.
Gerenommeerde deskundigen bespreken de nieuwste ontwikkelingen in de hondenfokkerij.
De thema’s zijn:

Gezondheid
Mw. Drs. Simone Thissen (dierenarts) behandelt onder meer de thema’s voeding, entingen, parasieten, zoönosen en de begeleiding bij de dracht.

Genetica
Mw. Dr. Marjan van Hagen (dierenarts) geeft informatie over DNA-profielen, DNA-opslag, genetisch onderzoek en de praktische toepassingen in de fokkerij.

Gedrag
Mw. Simone van der Hoeven (hondengedragstherapeut) bespreekt de praktijk van het socialiseren van pups en het vroegtijdig voorkomen van ongewenst gedrag.

Gedragstesten
Mw. Drs. Joanne van der Borg (gedragsbioloog) behandelt het nut van puptesten en relevante gedragstesten zoals de MAG-test en TOP-test. Uiteraard komt gedragsherkenning ook aan bod.

Goed Geregeld
Mw. Mr. Iaira Boissevain (jurist) spreekt over juridische aspecten rond koop en verkoop, aansprakelijkheid bij gebreken, koopcontract, mede-eigendom en fokkersvoorwaarden.

Goed Geplaatst
Het laatste dagdeel is gewijd aan het plaatsen van de pup. Mw. Drs. Susan Ophorst (communicatiedeskundige) behandelt onder meer het matchen van pup en eigenaar, het vaststellen van selectiecriteria en de communicatie met de toekomstige eigenaar.

Overige informatie:
Deze verdiepingscursus is een goede aanvulling op KK1 en KK2 van de Raad van Beheer.
De lesdagen zijn op zaterdag 23 maart, 6 en 20 april 2013 van 10 tot 17 uur.
De leslocatie is Woudenberg.
De cursusprijs bedraagt 395 euro exclusief btw (inclusief koffie, thee, lunch en lesmateriaal). Deze cursusprijs is mogelijk gemaakt door Royal Canin.
Aanmelden kan via www.dogvision.nl