Verslag nieuwjaarswandeling te Bussloo



Klik op de foto hierboven voor een fotoverslag
Op 6 januari was de Nieuwjaarswandeling van de NVSW. Ook was er de mogelijkheid om je hond te laten inventariseren.

De aanmeldingen en opkomst overtroffen alle verwachtingen. Ik heb globaal zo’n 60 deelnemers geteld op het terras van restaurant Hofstede de Middelburg. In tegenstelling wat op de NVSW site stond, mochten de honden daar niet meer naar binnen. Dit was voor de organisatie ook nieuw. Gelukkig werd voor de te inventariseren honden een uitzondering gemaakt.

Het aantal honden dat aangeboden werd voor inventarisatie was meer dan verwacht. Door omstandigheden waren twee inventaristoren aan de late kant. Daardoor liep de hele inventarisatie vertraging op. Hierdoor kon de wandeling veel later van start gaan dan gepland. Voor een volgende keer zal de organisatie zeker bekijken hoe we dit kunnen voorkomen.

Er waren geen jonge honden dus de hele groep kon de lange route nemen. In een lange sliert ging het hele gezelschap op pad. De groep viel wat uit elkaar door de verschillende tempo’s waarin werd gelopen. De honden legden de wandeling 2 keer af. Zij hadden het prima naar hun zin. Lekker donderjagen met andere honden. Spetteren in het water en vervolgens jezelf weer droog rennen.
Na ca. anderhalf uur was iedereen weer terug en werd er nog wat nagepraat op het terras van het restaurant.

Hanneke Dijkman