Voortgang PDA-onderzoek Stabijhoun


Velen van u hebben in april 2013 bloed laten prikken van uw Stabij voor het DNA onderzoek naar PDA. Dit is natuurlijk alweer een hele tijd geleden en vandaar dat we via deze weg u graag willen informeren over de voortgang van het onderzoek.

De eerste analyses van de DNA monsters zijn afgerond en hierbij zijn enkele gebieden op het DNA gevonden, die mogelijk met het bestaan van een PDA te maken hebben. Momenteel wordt er hard gewerkt om deze gebieden verder te onderzoeken en als alles meezit, kunnen we de resultaten nog in 2014 verwachten!

Wat hebben we nog nodig en hoe kunt u bijdragen aan het onderzoek?

Voor het onderzoek zijn we nog steeds op zoek naar DNA van PDA positieve honden. Nieuwe gevallen zijn namelijk nodig om de resultaten uit de eerste groep te kunnen bevestigen. U kan uw steentje bijdragen op verschillende manieren;

1. Indien u een PDA positieve hond of een hond die verdacht wordt van een PDA heeft neem dan a.u.b. contact op met ons. Alle extra onderzoeken zijn zonder kosten voor u, in ruil hiervoor zouden we graag wat bloed (laten) afnemen voor DNA onderzoek.

2. Indien u pups heeft die zijn gestorven zonder duidelijk aanwijsbare reden of door benauwdheidsklachten kunt u zonder kosten sectie laten verrichten bij de afdeling pathologie in Utrecht. Ook hiervoor kunt u het beste contact opnemen met de onderzoekers zodat zij de aanvraag bij de patholoog kunnen indienen en het vervoer geregeld kan worden.

Voor meer informatie of om mee te werken kunt u contact opnemen met Marjolein den Toom (030-2539411/030-2534518, M.L.denToom@uu.nl)

Uw hulp en bijdrage wordt zeer gewaardeerd! Alleen met de hulp van alle Stabij liefhebbers kunnen we deze nare aandoening proberen uit te roeien.