Fotoverslag Fokkersdag


Het was weer een drukke, enerverende, maar oh zo mooie dag! Het hartelijke weerzien tussen 'puppy'baasjes, fokkers en dekreu-egenaren vulde de hal met vrolijk gebabbel. We hopen dat u net zo heeft genoten als wij.

In 8 ringen werden 40 nesten gekeurd: 7 Wetternesten en 33 Stabijnesten. Er waren 9 keurmesters actief om alle pups en hun ouders te evalueren. Bij vele honden werd DNA afgenomen voor de certificering van de Raad van Beheer. Uit Engeland waren maar liefst 6 honden overgekomen voor hun nestbeoordelingen, aan hen (en aan nog 2 honden uit andere verre plaatsen) werd een extra keuring aangeboden om een showkwalificatie te halen die benodigd is om te fokken, omdat dat in het land waar ze wonen niet of nauwelijks mogelijk is.

De dekreu-eigenaren waren weer te herkennen aan hun felgekleurde hesjes. In de dekreuenparade liepen 15 Wetters mee en 45 Stabijs. In de catalogus stond per hond een korte beschrijving en bijzonderheden.
Het winkeltje had het druk en de infostand van de vereniging ook. Er werden aanlegtesten gedaan door de JWC, ringtraining gegeven, demonstraties vachtverzorging gegeven en héél veel foto's gemaakt. Hieronder ziet u er een aantal, gemaakt door Arina Jansema.

De foto's die Harrie Jansema van de nesten gemaakt heeft, kunt u hier bekijken en downloaden.