Plan 'gezonde(re) en sociale hond in Nederland'


Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken heeft op maandag 3 februari 2014 de intentieverklaringen voor het plan van aanpak ‘de gezonde(re) en sociale hond in Nederland’ in ontvangst genomen. In de intentieverklaring staat dat medio 2014 een breed gedragen projectplan gereed zal zijn, met concrete maatregelen die gedrag, welzijn en gezondheid van de hond in Nederland moeten gaan verbeteren.


Op verzoek van het Ministerie van Economische Zaken is de Raad van Beheer de organisator en trekker van het project ‘de gezonde(re) en sociale hond in Nederland’. Doel van dit project is om, samen met de belangrijkste organisaties uit de hondensector maatregelen te formuleren die de gezondheid, het gedrag en het welzijn van honden in Nederland structureel verbeteren. 

Om te onderstrepen dat eenieder het niet alleen belangrijk vindt dat er maatregelen genomen worden maar daarin ook zijn verantwoordelijkheid wil nemen, is de intentieverklaring opgesteld.

De volgende organisaties hebben de intentieverklaring ondertekend: Raad van Beheer, Universiteit Utrecht Faculteit Diergeneeskunde, KNMvD, Wageningen UR, Koninklijke Hondenbescherming, Platform Verantwoord Huisdierenbezit, Stichting Zeldzame Huisdierenrassen, LICG, HAS Den Bosch, Citaverde College, Dibevo. 

De implementatie van het projectplan ‘de gezonde(re) en sociale hond in nederland’ zal vanaf medio 2014 kunnen starten. Voor de Raad van Beheer is onder andere de World Dog Show 2018, die in Nederland zal worden gehouden, een streefmoment om de vernieuwingen en gerealiseerde stappen in het nederlandse beleid ten aanzien van het fokken en houden van honden te presenteren. Niet alleen aan de betrokken partijen maar ook aan de internationale hondenwereld. 



U kunt het projectplan hier bekijken