Van puppenmap naar puppyboekje


Tot nu toe was het gebruikelijk dat de nestbezoeker van de vereniging als zij/hij op bezoek was bij een fokker, puppenmappen meenam. Tijdens het jaarlijkse overleg van de nestbezoekers bleek dat veel fokkers het vervelend vonden dat ze de mappen pas konden meegeven als de pups opgehaald werden. De nieuwe baasjes zijn dan zo in de ban van hun nieuwe huisgenoot, dat er van lezen niets komt. Fijner zou het zijn als er al eerder iets beschikbaar is. De nieuwe eigenaar kan zich dan van te voren goed voorbereiden.

Er is daarom gezocht naar een nieuwe, handige en betaalbare manier om informatie bij de pupkopers terecht te laten komen. Het is het nieuwe puppyboekje geworden. De inhoud is vergelijkbaar met de oude puppenmap, uiteraard geactualiseerd. Iedereen die zich op de wachtlijst meldt, krijgt het boekje toegestuurd. 

Nu de verspreiding van pupmappen onder de pupkopers op zijn eind loopt en de nestbezoekers geen mappen meer meenemen naar de fokker, vragen wij de fokkers van onze beide rassen aandacht voor het volgende:

  • Wanneer u na de geboorte van uw nest contact zoekt met de pupinfodienst, wordt u gevraagd om de namen van uw eventueel "eigen gegadigden voor een pup" door te geven. Via de ledenadminstratie wordt nagegaan of deze personen al een pupboekje hebben ontvangen toen men
    zich inschreef op de wachtlijst of meldde als lid van de NVSW.
  • Mocht dit niet het geval zijn, dan worden aan de fokker de ontbrekende boekjes toegezonden, zodat elke pupkoper bij het eerste bezoek aan de fokker kan beschikken over de nodige informatie.
  • De nestbezoeker brengt (na het eerste bezoek van de pups aan de dierenarts en liefst ook na het chippen) nog wel mee: Koopcontracten en Bijlages bij het Koopcontract.
  • Alle personen, die na 1 juni 2014 op de wachtlijsten voor Stabij- of Wetterhoun zijn geplaatst, hebben per post een pupboekje ontvangen. Voor personen die vóór 1 juni op de lijst stonden, is er uiteraard ook een boekje. Ook dit wordt gecheckt door de ledenadministratie en pupinfodiensten.
  • Er kunnen in voorkomende gevallen (b.v. na een niet-doorgaande koop) altijd extra boekjes worden besteld bij de ledenadministratie: Willem Stemerdink (leden@nvsw.nl)
  • Fokkers, die per se nog gebruik willen maken van de "oude pupmappen" kunnen contact opnemen met Lineke Molenaar(wetterfac@nvsw.nl) of 078- 6823297. Dit aanbod geldt tot de nu nog aanwezige kleine
    voorraad pupmappen is uitgedeeld.