Hond van het Jaar Show 2014 Amersfoort


De grote dag is aangebroken. Het is 11 januari en ik ben erg zenuwachtig. Vandaag is de Hond van het Jaar show. 

Dat is een speciale show waarvoor je uitgenodigd wordt. Ik was uitgenodigd met Harryette Aagje fan è Âlde Leane omdat ze Clubwinster 2014 was.

Ook met Grietje Roefke fan è Âlde Leane was ik uitgenodigd, zij had het te danken aan de show in Leiden waar ze beste van rasgroep 7 werd. Uiteindelijk daar 9e in show.

Al met al ben ik natuurlijk apetrots op mijn dames. Nu op naar de Hond van het Jaar show, mijn vaste groom Marcha gaat mee. En ik had Helma en Henri mee gevraagd om Grietje te showen en uiteraard voor de fantastische foto's.

En whoehoeeeee zelfs 2 rozetten. Eentje voor de rasgroep 7 daar werden we bij de beste 6 geselecteerd en dan mag je je 3e noemen van de 34 jachthonden in de ring. Die had ik echt nooit durven dromen, maar hij werd zomaar ineens waarheid. En daarnaast ook nog geselecteerd bij de Nederlandse Rassen, dus ook daar 3e geworden.

Mijn dag, of eigenlijk mijn jaar, kan niet meer stuk.

Er waren nog meer Stabijs aanwezig. Marrondales Hessel, Abe of Staby Island en Lobke Sietske v.d. Wagenschuur. Deze drie Stabijs hadden zich alle gekwalificeerd met een 3de plaats in de rasgroep op een CAC(IB) show. Hessel en Abe hadden ook bij de Nederlandse rassen de eer om een rozet te ontvangen, dus samen met Harryetje een gedeelde 3e plaats.

De Wetter die aanwezig was, Chaconne Cato v.d. Eenhoornleijn, had zich gekwalificeerd doordat ze Clubwinster 2014 was. Ze zag er, ondanks dat ze net een nestje had gehad, al in een heel goede conditie uit, klasse hoor.

Mijn dag was geweldig, dit had ik nooit durven dromen.

Groetjes van een zeer trotse Marianne van Dam

Foto's Henri Groenhof