Verslag wandeling Bemelen


De wandeling in Bemelen zit er weer op. Er waren ca 25 stabijs en 2 wetters naar het zuiden gekomen. Jens van café ’t Plateau had speciaal voor ons wat vroeger opengedaan. We konden overigens al beginnen met inventariseren op het terras voor dat de koffie kwam. Het is toch altijd maar weer bijzonder dat je zo welkom bent met zo een grote groep honden.

Er zijn 10 stabijs geïnventariseerd met dank aan Lineke en Janneke, Elly en Marijke en mijzelf. Elly en Janneke kwamen voor het eerst mee om het inventariseren onder de knie te krijgen, wat voor hen geen enkel probleem was. Rond twaalf uur was de inventarisatie klaar en de groep compleet. Voor een enkeling bleek het onduidelijk dat het om een wandeling van ca 8 kilometer door heuvelachtig gebied ging. Bij een volgende wandeling zullen we op de site van de nvsw duidelijk vermelden.

Het was een prachtige dag en wij waren niet de enigen die het laatste staartje mooi weer van het jaar wilden meepikken. De eerste kilometer was het dan ook wat druk met andere buitenmensen en moesten we de honden wat extra in de gaten houden. Toen we de echte paden betraden was dat probleem opgelost en konden álle honden het grootste deel van de wandeling los. Aangezien het lastig is een vlak stukje mergelland te vinden hadden we de kleine klimmetjes in het begin van de wandeling, zodat we na de portstop op het plateau nog een uurtje ontspannen konden uitwandelen door het Limburgs landschap.

We hebben nog kunnen nagenieten op het gras-terras van ‘t Plateau wat heerlijk was voor de baasjes en de honden.

Iedereen bedankt voor de gezellige wandeling en wie weet tot volgend jaar.

Carla Koster en Trudi van Schaik