Fokkersdag 12 mei 2012 in Zutphen


Bij binnenkomst in de Hanzehal in Zutphen kregen alle deelnemers naast een tas met presentjes hun (borst)nummer en het boekje met alle informatie. Er zouden 48 nesten in 8 ringen gekeurd worden. Voor veel deelnemers en uiteraard de fokkers een ideaal moment om te zien hoe de reuen en teven uit 'hun' nest zich ontwikkeld hadden.

Edou en Gialt fan 't Leechlân >>>
Familie Leebeek schrijft zich in, het wordt een spannende en drukke dag. Edou fan 't Leechlân is vader van twee te keuren nesten (43 en 44). Samen met Gialt - voor hem is het de eerste keer - maken beide hun opwachting als R2 en R3 in de dekreuenparade van de Wetterhounen.

Tussen de morgen- en middagkeuringen werden de ingeschreven Wetterhoun- en Stabijhoun-dekreuen gepresenteerd. Voor geïnteresseerde fokkers een goed moment het gedrag, uiterlijk, uitstraling en gangwerk van de reuen te beoordelen.

Na afloop van de keuring kreeg iedereen een keurverslag mee en was er een jubelstemming, want: ..."een aanwinst voor het ras" of lichte teleurstelling over enkele min(dere)puntjes. Daarna ging het gehele nest met baas en al op de foto.

<<< Siebe fan 'e Ikkerwâldster Hale
De Stabijhounreu Siebe (uiterst rechts op de foto) kan heel druk zijn maar daarnaast is het een rustige knuffelhond. De dochter van familie Veraart traint veel met Siebe. Naast behendigheid en GG, doet zij nog aan jachttraining.
De familie is - een beetje spannend - voor de eerste keer op een Fokkersdag. Hun Siebe fan 'e Ikkerwâldster Hale (Falco op de stamboom) wordt in nest 35 (f) gekeurd. Hij ligt er rustig bij en laat het allemaal over zich heen komen.

Klik op onderstaande foto om een diashow van deze dag te bekijken

Tekst en foto's: Arina en Harrie Jansema

Aan alle deelnemers is een afdruk van hun nestfoto toegestuurd. Als u de foto ook digitaal wenst te ontvangen, mailt u dat dan even naar Dick Vermeij.