Uitslag show Uden


Wetterhounen 
Keurmeester: mevr.Tatjana Urek

Reuen jeugdklasse
Pilgrim NHSB 2830110: 1 Uitmuntend CAC

Teven jeugdklasse
Moorke NHSB 2830114: 1 Uitmuntend res CAC
Suus Lobke fan’t Ruumels Hiem NHSB 2831803: abs.

Tussenklasse teven
Simmer Blomke fan de Frije Wetters NHSB 2805383: 1 Uitmuntend CAC /CACIB/ BOB

Openklasse teven
Lobke fan de Frije Wetters NHSB 2679809: abs.

Kampioensklasse teven
Limka NHSB 2768605: abs. 


Stabijhounen 
Keurmeester: dhr M. v.d. Weijer

Reuen jeugdklas
Abe-Foppe of Staby Island 1U - CAC - Bob - 1 Big - 4 Bis
Branco v.d. Eenhoornlijn 2 Zg

Reuen tussenklas
Aldert Hajo fan è Nije Swemmer 1 ZG

Reuen Openklas
Jesse 1ZG
Ids Siebe v.d. trompeborgh 2 ZG
Abe fan it Roekebosk G

Reuen Kampioensklas
Stabylands Foppe von Anne-Djulre 1 U Reserve CAC -Cacib

Teven jeugdklas
Barones Berber v.'t Brabantse Bont 2 ZG
Mayke v. 't Vaertse Hoekske 1U
Wybke fan'eè Blommetun 3 ZG

Teven tussenklas
Femke fan 't Paradijske 1U
Richt 3 ZG
Esther-Ciska v. Hummelstabij 4 ZG
Rinske Teuntje ut 't Hounen Hus 2 ZG

Teven openklas
Dizzy 1 U CAC - Cacib
Leika v.d. Roffelaar 2 ZG

Dromen kunnen uitkomen ...
Zaterdag naar de hondenshow in Uden, met Henrico als back-up voor als het mij niet zou lukken, daar mijn dienstrooster gewijzigd was.
Er waren 16 Staby's ingeschreven en gekeurd door dhr. M. v.d Weijer (NL) en deze keurde streng! Maar 2 reuen kregen een U; Abe en Foppe, de andere 5 een ZG of G. Van de 9 teven kregen maar 2 een U, de andere 7 ook ZG.

Abe werd beste reu met zijn 15 maanden en mocht het opnemen tegen de openklas teef, Abe werd de BOB, gewoon geweldig! Daarna afwachten of ik naar de erering zou kunnen gaan omdat ik 's avonds ook nog moest werken in Maastricht, vandaar back-up Henrico. Maar alles verliep vlot. De erering werd gekeurd door dhr. Leenen uit België. Van de 16 jachthonden werden er 8 geselecteerd en 5 geplaatst, dus iedereen nog eens lopen en zijn kunnen tonen. Drie mochten de ring verlaten, maar Abe stond er nog tussen, 5 was het niet, 4 ook niet. Dan toch nog op het podium, maar waar ... 3 ook niet, de 2 die er nog stonden moesten nog een ere-ronde lopen, weer mooi neerzetten ... en toen kwam het verlossende woord: de Staby op 1! Je kunt wel indenken hoe HOOG wij sprongen! Ik heb wel vaker met Foppe op het podium gestaan in het buitenland, maar in Nederland, en dan gelijk met Abe ... dit kon niet en was ongelooflijk! Omstanders wisten mij te vertellen dat in geen 40 jaar meer was voorgekomen dat een Nederlands ras zó hoog eindigde. Er moesten binnen foto's gemaakt worden, en buiten vanwege het goede weer. Mijn tijd begon te dringen want ik moest om 18.30 uur in Maastricht zijn, wat ik net gehaald heb. Henrico heeft de honden meegenomen en de rest wat ik niet meenam.

Zondag terug voor Best in Show, koud, nat en regen, maar het mocht de feeststemming niet drukken. Een Staby voor best in show ... hoe vaak zullen we dit nog meemaken in Nederland ...
Tegen 17.00 uur begon de grand finale. Alle honden van hun groep kwamen apart binnen. De keurmeester was dhr. Peddie uit Canada, deze zal wel nooit een Staby gezien hebben maar toch ... Toen weer naar buiten en daar werd de plaatsing bekendgemaakt, de honden niet op het podium kwamen werden allemaal 4e geplaats, zo ook dus Abe.
Dus trots reden we met onze Abe tegen 19.00 uur terug. We zijn nog lekker uit wezen eten om dit te vieren. Moe en voldaan waren we om 23.00 uur thuis. 

Harrie Venner