Help, ik heb een hond!


Hans Monnickendam schreef een boekje over de ervaringen met hun Stabijhoun in het eerste jaar. Hij wil het graag beschikbaar stellen aan geïnteresseerden en heeft het daartoe aangeboden aan de NVSW. Een erg aardig gebaar!

U kunt het boekje in PDF-formaat downloaden:

Help ik heb een hond!
Joeke van pup tot puber

Voor wie is dit boekje?
 - - -
Voor iedereen die wil weten waarom hij echt geen hond moet nemen.
 - - -
Voor iedereen die toch een pup neemt.
 - - -
Voor iedereen die weet hoe zwaar het is om een pup op te voeden.
 - - -
Voor iedereen die van leedvermaak houdt.
 - - -
Voor iedereen die van honden houdt.
 - - -
Voor iedereen die niet van honden houdt.
 - - -
Voor iedereen.

Wat staat er in het boek?
Het boek bestaat uit waar gebeurde verhalen over Friese Stabij Joeke. Het gaat over de beslissing om een hond te nemen en te bepalen welke hond het beste bij je past. Daarna volg je Joeke van pasgeboren pup tot hij één jaar is en midden in zijn puberteit zit. Het is het verhaal van een familie die voor het eerst een hond opvoedt en dat niet zo gemakkelijk vindt, zeg maar gerust moeilijk en zwaar. Vader Hans, moeder Jacqueline en de dochters Marije (14) en Josephine (11) doen hun best, maar vaak is het zwoegen en stuntelen. We kunnen nu al verklappen dat Joeke heel wat meemaakt en zijn baasjes dus ook. Aan het eind van elk hoofdstuk staan tips die handig zijn voor wie een pup in huis neemt en voor hondenbezitters in het algemeen.


Reactie van een lezer:
Ik heb ervan genoten en het in 1x uitgelezen.
We hebben ook een pup van 8 maanden, Baike is ook onze eerste hond. Ik kan de gevoelens van de schrijver helemaal aanvoelen. En nu ik het uit heb denk ik: we hebben het zo gek nog niet gedaan. Het kan nog wel heftiger als ik dit verhaal lees. Wij zijn ook wel eens “radeloos” geweest. Je dacht dan wat nu weer? Ook wij willen onze Baike voor geen goud meer missen!