Verslag Erkemeder Hondendag


Het was een prachtige, zonnige en drukbezochte dag met erg veel stands en activiteiten voor hond en baas. Er waren vele hondenrassen aanwezig waarmee demonstraties werden gegeven van voor dat ras specifiek geschikte activiteiten. Ook was er volop informatie over het aanschaffen van een hond en wat dat voor zowel baas en gezin als voor de hond betekent. Voor de verschillende rasverenigingen was de hondendag een perfecte gelegenheid om rasspecifieke informatie te verstrekken aan belangstellenden.
Ook de stand van de NVSW werd drukbezocht voor informatie.

Het was, mede door het schitterende weer, ontzettend druk met honden en hun bazen, die genoten van de activiteiten, de stands, de aanwezige kraampjes en de mogelijkheid om samen te gaan zwemmen aan het hondenstrand.

Ondanks het grote aantal honden in alle soorten en maten, viel er nauwelijks een onvertogen grom of blaf, het was supergezellig en ontspannen. De honden speelden en dolden met elkaar op het strand en in het water, waar regelmatig een verkoelende duik werd genomen achter een bal of frisbee aan. Kortom een perfecte dag voor mens en dier.