Verslag wandeling Delftse Hout


Zondag 16 september was er voor het eerst een wandeling via de NVSW in het Delftse Hout.
Ca. 50 honden en het dubbele aantal baasjes en vrouwtjes verzamelden bij restaurant Knus.
Lineke Molenaar was al om 11.00 uur present met haar team om een vijftiental stabij’s met hun kundig oordeel te inventariseren.

Even over enen kon de groepsfoto gemaakt worden waarna de eerste stappen gezet konden worden. Allereerst richting het hondenstrandje waar menig stabij wel erg veel trek in had gezien het mooie nazomerweer. Sommige baasjes waren nog wat onwennig en een enkele stabij raakte in het begin even de weg kwijt en toog terug naar restaurant Knus want was het vrouwtje daar of toch niet? Je moet er als hondenbezitter er maar op vertrouwen dat de hond je in de gaten houdt, nietwaar?

Bij het hondenstrand werd de groep in twee gedeeltes gesplitst. De jonge en enkele oudere honden gingen voor een wandeling rond de delftse plas onder aanvoering van Janine de Jong. Met deze groep was het soms wel even spannend wat er ging 1 stabij de bosjes in en ze zagen er weer 10 uitkomen. Rennen, spelen, snuffelen en zwemmen wat wil een stabij nog meer?

Ron de Jong ging met hond Tommie (Euwe Tomke fen’t Leeuwenhiem met zo’n 35 honden een stukje verder. Via het Delftse Hout een stuk het mooie Bieslandse Bos in. Ook hier waren honden, vrouwtjes en baasjes erg enthousiast. Leuk om mee te maken en tussen al die zwart/witte honden en een enkele bruin/witte was de eigen hond toch altijd weer herkenbaar.
Na 2 uur wandelen was het feestje over en uit, met een voldaan gevoel konden de Stabij’s lekker thuis bijkomen van het wandelfeest.

Klik op onderstaande foto om een foto-album te bekijken van de wandeling. Foto's gemaakt door Ron De Jong:


Klik op onderstaande foto om een diashow te bekijken. Foto's gemaakt door Jack Tomson.


En een filmpje, gemaakt door Marianne en Bas Vernes: