NVSW clubmatch: bent u al opgedroogd?


Ondanks het weer, een geslaagde dag
Klik op bovenstaande foto om een diashow van de clubmatch te bekijken. Foto's: Arina & Harrie Jansema
Download hier de Clubmatch-uitslagen

De kampioenschapsclubmatch ligt weer achter ons en alhoewel de dag zijn best deed om letterlijk in het water te vallen hebben wij de indruk dat het toch een geslaagde dag was.

De weergoden hadden blijkbaar nog een appeltje met ons te schillen want hoewel de optimisten ’s morgens binnen kwamen met “om 10 uur is het droog”, was die schatting toch wat aan de ruime kant. Pas in de middag werd het minder nat en de zon die tijdens het opbouwen op vrijdag nog vrolijk scheen bleef ook verscholen en kwam pas op zondag weer tevoorschijn. Vanaf nu heb ik toch wat minder vertrouwen in Buienradar!

Nadat we warm waren gelopen vielen de radertjes toch in elkaar en verliep alles toch vrij soepel. Gelukkige winnaars met mooie bekers die net zo op verzopen hondjes leken als onze viervoeters verspreiden zich in de namiddag weer over ons land. En sommigen moesten nog naar een ver buitenland terug.

Anders dan andere jaren bleven de meesten van u nog tot ver in de middag om de eindkeuringen bij te wonen. De kinderen van de kind/hondshow en juniorhandling, onderdelen die dit jaar voor het eerst op het programma stonden, hadden nog een grote schare fans rond de erering. Sommige kinderen hadden de moeite genomen zich mooi te verkleden. Voor ieder kind was er een prijs beschikbaar.

De honden hadden geen last van de regen
Klik op bovenstaande foto om een diashow van de clubmatch te bekijken. Foto's: Janette Haring
De erekeuringen werden vlot afgewerkt door de keurmeesters en na overleg werden de mooiste Wetterhoun en de mooiste Stabijhoun aangewezen. We feliciteren Jildou Wolfs- van der Woude die voor de derde keer op rij de fokster was van de winnende Wetterhoun. Deze keer werd de teef Dukke Sanne fan de Frije Wetters de Clubwinner (dochter van de Clubwinner 2011) eigenaar is Limmie van der Woude. De mooiste reu van 2012 is Zweitse Kaay v.d. Amandelgaard gefokt door Yvonne Vermeulen en in eigendom van E.M. de Vries.

Clubwinner 2012 bij de Stabijhounen werd de reu uit de tussenklas Sybe Thorkel út it Griene Hert, gefokt door J. Tomson en in eigendom van J. de Weerd. Tot mooiste teef werd verkozen de teef uit de veteranenklas Beitske fên ’t Leeuwenhiem gefokt door, en in eigendom van Truus Wierda.

Alle winnaars van individuele klassen, kind/hondshow, juniorhandling, fokkerijklas, nakomelingenklas van harte gefeliciteerd. Maar ik weet zeker dat u de mooiste en liefste hond van de hele wereld heeft. Hopelijk zien we iedereen weer terug op onze volgende clubmatch op zaterdag 6 april 2013 in de Hanzehal in Zutphen.

Een flink aantal (nieuwe) exposanten heeft zijn of haar keurverslag niet opgehaald aan de ring of het secretariaat. Als u toch nog prijs stelt op uw verslag stuur dan even een e-mail naar clubmatch.hanny@nvsw.nl

Piet Meijer maakte onderstaande plattegrondjes met daarop de herkomst van de deelnemers aan de clubmatch. Leuk om te zien hoe die over Nederland (en daarbuiten) zijn verdeeld.