Fotoverslag training Workingtest



Klik op de foto hierboven voor een fotoverslag van deze dag. Foto's: Janette Haring

Op 17 maart organiseerde de JWC een Working Test-Training in de bossen rond Nunspeet. Ca. 13 honden tussen de 4 mnd en 5 jaar hadden zich hiervoor ingeschreven.
Daar het een geheel nieuwe activiteit was hadden een aantal instructeurs, o.l.v. Anjolien, zich 2 weken eerder laten bijscholen.

Anjolien, als bestuurlid van o.a. O&O op de hoogte van de nieuwste trainingsinzichten, liet de geleiders werken zonder schreeuwen en fluiten maar vroeg vooral de aandacht van de honden. Hiervoor was het ook noodzakelijk dat een ieder voldoende beloningseenheden bij zich had, maar dat was niet bij iedereen duidelijk. Gelukkig had ik een grote pot kaasjes en worstje bij me daar ik zelf al jaren op deze manier train en lesgeef.

Na een aantal aandachtsoefeningen waar onder gewoon een minuut 100% aandacht vragen van de hond zonder te bewegen en een parcours door het bos, onaangelijnd, kwamen de oefeningen aan bod. Vooruitsturen met een stenen voerbak halverwege (die toch niet geapporteerd kon worden??) als afleiding, leuke spelletjes terwijl de hond rustig in/uit zicht ligt, op linie lopen en nog veel meer.

Ik ben blij dat onze vereniging nu ook deze weg is ingeslagen en naar ik heb begrepen zullen er nog veel van deze dagen volgen. Ik ben in ieder geval van de partij.
Op 17 mei doe ik voorts mee bij aan een O.W.T. in Almkerk voor Staande honden en Spaniël georganiseerd door de Duitse Langharen

Philip Modijefsky