Verslag working test NVSW 13 september.


Vandaag waren we met een klein groepje van 5 ingeschreven Stabijhounen, in het mooie Gaasterland. Helaas waren er geen Wetterhounen dit keer.
Het was weer een heel interessante trainingsdag die werd geleid door Anjolien Kooreman.
Ik vond het aan één kant jammer dat er niet meer mensen hadden ingeschreven maar aan de andere kant hebben we heel veel oefeningen kunnen doen en nuttige tips gekregen waar we weer iets mee konden. We hebben steadiness, verloren zoeken en markeeroefeningen gedaan.

De eerste oefening vond ik erg leuk. Ik verbaasde me over hoe Allard het apport had onthouden. Ik stond op een pad en de eerste dummy werd in het bos geworpen. Vervolgens draaide ik me om en werd de tweede dummy in een weitje geworpen over een hekje heen.
Het was heel mooi om te zien hoe iedere afzonderlijke hond het probleem oploste en ook de tweede dummy kwam vrij snel binnen.

De tweede oefening was een stuk moeilijker en voor Allard veel te ver weg. Het was bij een grote vijver en Anjolien stond op de brug een stuk verder weg. De dummy werd aan het begin van de brug geworpen maar geen van de 5 honden ging de vijver in.
Zelf twijfelde ik of ik zou inschrijven voor de onderlinge wedstrijd maar na zondag besloot ik het toch weer te doen.
Ikzelf heb al aan meerdere onderlinge wedstrijden meegedaan en heb dat altijd als positief ervaren omdat de mensen en keurmeesters de Stabij en Wetterhoun en hun karakter kennen.
De trainingsdagen zijn heel leerzaam je weet weer hoever je in je training staat en je leert je hond nog beter kennen en begeleiden. De dagen hebben allemaal een thema en afgelopen dag was dat meervoudig apporteren.

Ik hoop dat de volgende onderlinge wedstrijd door gaat want ook die is leerzaam en je gaat misschien wel met een onvoldoende naar huis maar je hond heeft altijd succes en je weet waar je op moet trainen.

Jeanet de Wit