Verslag Workshop voor beginners


Hier volgt een kort verslag van de Workshop "Markeren voor beginners" gehouden op zaterdag 28 maart welke ik samen met Zil, onze Wetterhoun van 5 jaar, gevolgd heb.

Voor mij is dit de eerste ervaring met een training georganiseerd door de NVSW. Ik heb me opgegeven om met Zil, goed te leren apporteren.

Na de ontvangst met koffie en thee werden we ingedeeld in twee groepen. Een groep met een beetje jachtervaring en één zonder jachtervaring. Omdat ik helemaal geen ervaring heb met jachttraining stapte ik in de groep zonder jachttraining. Na een korte uitleg van Bart begonnen we met de eerste oefeningen. Gedurende de oefeningen kregen we individueel handige tips en trucks, welke je thuis ook meteen kunt toepassen. We hebben geleerd dat lekkere beloningen en heel veel knuffelen tijdens het oefenen de basis is, daar doen ze het voor!!! Wat mij verbaasde is dat de honden het heel snel oppakken als je zelf de goede instructies geeft.

Na een korte middagpauze werden de instructeurs gewisseld en heeft Jolien met ons andere oefeningen gedaan.

Kortom, een hele gezellige, leerzame dag, geschikt voor alle Wetters en Stabijen en hun baasjes die bij de basis willen beginnen met de jachttraining en die het leuk vinden om te leren met de hond te werken.

Graag bedank ik hierbij de trainers en de NSVW voor het organiseren van de Workshop.

Marieke Bootsveld