Verslag wandeling Holset 10 nov.


De NVSW wandeling in Holset Zuid-Limburg hebben we er weer opzitten. Moet gezegd. Het was een gedenkwaardige wandeling. Winnaars doen we niet aan dus verdient iedereen een prijs. Het is bekend dat het zuiden van Limburg wat heuvelachtig kan zijn en de omgeving van Vijlen in het bijzonder. Normaal gesproken is het al een behoorlijke tippel maar door de regen van de afgelopen tijd waren de paden voor een gedeelte, en dan voornamelijk berg op en af, van een andere moeilijkheidsgraad dan normaal. 

't Klükske, het cafe-restaurant waar we konden verzamelen, versnaperen en inventariseren was geweldig. We hadden een heuse zaal tot onze beschikking. We hebben 9 honden kunnen inventariseren met dank aan Lineke Molenaar, Jan Nuijten en ondergetekende: 2 Wetters en 7 Stabijs.

Om twaalf uur gingen we van start. Er waren ongeveer 26 honden, 4 Wetters, Stabijs en ik heb nog een een retriever en een teckel gezien. Het was echt een prachtige wandeling. Een béétje zwaar. We hebben dan ook onderweg wat op elkaar moeten wachten (uitrusten) en er waren een paar kleine glijpartijen. Geen gewonden en waar ik normaal als achtervang voor verdwaalde honden fungeer hadden we nu (zoals bij de Tour) een soort bus. We hoefden alleen niet aan een tijdslimiet te voldoen.
Moe en voldaan. Volgend jaar weer. Dan meest waarschijnlijk in Bemelen. We moeten het natuurlijk wel wat doseren. 

Namens Carla Koster en mijzelf, hartelijk bedankt voor de fijne dag, en hopelijk tot volgend jaar.

Trudi van Schaik