Verslag inventarisatie / wandeling Appelscha




















Inventarisatie/wandeling van Appelscha 2017

We ( Tjitske Westerbaan, Erna Repelius, Gerrit v. Veen, Truus Wierda en Limmie v.d.Woude) begonnen de dag met het inventariseren van de Fryske hounen. Vanaf elf uur tot na 12 uur, waren we hiermee bezig en ondertussen kwamen er steeds meer mensen met hun honden de “Bosberg”: binnen . Het werd een volle maar gezellige boel. We hebben zes stabijhounen en één wetterhoun op papier gezet. De lunch moest wel erg snel genuttigd worden, want buiten stond een grote groep hounen met hun baasjes geduldig te wachten. Het was prima wandel weer, geen regen en geen gladde bospaden meer te bekennen.

Wat een grote groep was het, de schattingen lopen uiteen van 40 tot 60 hounen. Erg veel wetterhounen en evenveel stabijhounen, een prachtig gezicht al die bonte stabij-wetterhounen en effen bruine en zwarte wetterhounen. Truus Wierda leidde de groep en liep dus voorop, in de midden van de groep liep Erna Repelius en Limmie v.d.Woude liep in de achterhoede. Samen met Johan Steerenberg zorgden zij voor het opvangen van honden die hun baasjes uit het oog verloren waren. Ook de baasjes hadden moeite met het herkennen van hun honden in de grote bonte stoet. Hier en daar liep er een hond van een ander ras, zoals de schapendoes en een barsoi.

Het was een gezellige en enerverende wandeling, die een kleine twee uur duurde. Moe en met trek in iets lekkers streken een aantal wandelaars neer in “de Bosberg” waar de vele uitgevloerde honden voor een waar tapijt zorgden.

Tot volgend jaar in Appelscha. Limmie v.d.Woude

De onderstaande foto's zijn gemaakt door Thessa van Duinen.