Zweetwerk liefhebbers opgelet! Kerstzweet


Zweetwerkproef, onderlinge wedstrijd 18 december 2016


De tweede editie Kerstzweet vindt plaats op 18 december 2016 in Haaksbergen. Een NVSW wedstrijd op officiële sporen maar met een vrijer karakter. Echt bedoeld om kennis te maken met deze wedstrijd vorm.
Inschrijven kan via dit formulier en de webwinkel.

LET OP! Deze proef is bedoeld voor mensen die al eerder iets hebben gedaan met zweetwerk en hier dan ook met regelmaat voor trainen. Inschrijven heeft dus geen zin als u niet bezig bent, of bent geweest met het trainen voor een dergelijke wedstrijd.














De proef staat naast het wedstrijdelement ook in het teken van het plezier hebben met je hond. Er is een wissel Trofee voor de Beste Stabij (Lobke 2015) en Wetter (Jannes 2015) op het F spoor. Er is een beperkt aantal plaatsen. Inschrijvingen zijn pas definitief binnen op het moment dat er een volledig ingevuld formulier én betaling (35 euro) is ontvangen. Bericht van plaatsing krijgt u binnen 3 dagen na de sluitingsdatum van 9 december. De wedstrijdleiding behoudt zich daarom het recht voor deelname aan de zweetwerkproef te weigeren. Ook bij over inschrijving behoudt de wedstrijdleiding het recht te selecteren. Mocht het ree in de sneeuw zijn weggelopen dan gaan we hem helaas niet zoeken!

Via dit formulier en de webwinkel kun je je inschrijven voor een:

A) Spoor van 300 meter
Het 300 meter spoor heeft:
- 2 wondbedden.
- 2 haken.
Op ieder recht stuk één verwijspunt.
Spoor is 12 tot 24 uur oud.
Hoeveelheid bloed is ongeveer 50 ml. op 100 meter.
Dit spoor voor de beginnende voorjagers met talentvolle honden.

B) ORWEJA F spoor van 500 meter volgens de officiële regels.
Het 500 meter spoor heeft:
- 1 wondbed.
- 2 haken.
- 3 verwijspunten.
Spoor is 20 tot 24 uur oud.
Bloed: 25 ml. op 100 meter.
Dit spoor is een mooie oefening voor als je binnenkort deelneemt aan een officiële wedstrijd of als je je daarvoor wilt kwalificeren.

Wat korte aantekeningen:
1. De hond moet worden voorgejaagd aan een ten minste 6 meter lange, geheel afgedokte zweetriem met zweethalsband of (zweet)tuig.
2. Voorjagers mogen tijdens het werk aangetroffen zweet, wondbedden en andere aanknopingspunten, die hen voor een eventueel teruggrijpen belangrijk lijken, markeren. Desgevraagd moet de jury het laatst gemarkeerde punt aanwijzen.
3. De keurmeesters volgen de combinatie voorjager / hond op een redelijke afstand, zodanig dat zij het werk goed kunnen beoordelen en dit tegelijkertijd zo min mogelijk beïnvloeden.
4. De combinatie heeft maximaal 1 uur de tijd om bij het stuk te komen.

DE BEOORDELING
Deze proef wordt gekeurd op onderdelen.
De onderdelen zijn:
o WERKWIJZE
o SPOORVASTHEID
o SPOORWIL
Het Algemeen veldwedstrijd reglement, Supplement voor dashonden, zweethonden en terriërs is te vinden op http://www.orweja.nl/wp-content/uploads/2012/02/AVRSU3-D-LTD-20142.pdf
Hierin staat alles wat je moet weten over de zweetwerkwedstrijden.