Verslag wandeling Appelscha
























Vandaag (7 feb) hebben we een leuke wandeling gehad in Appelscha. Ieder jaar rond deze tijd wordt de inventarisatie/wandeling hier (de Bosberg) alweer een aantal jaren gehouden.
Vooraf zijn er vanaf 11.00 uur door Erna, Gerrit, Jildou en Limmie 10 honden geïnventariseerd. Vijf Wetterhounen en vijf Stabijhounen.

De wandeling begon om 13.15 uur. Truus Wierda, kent dit bos erg goed, en Erna Repelius liepen in de voorhoede en Andries en Limmie van der Woude in de achterhoede. Er was telefonisch contact tussen de voor- en de achterhoede mogelijk, wat erg handig is. We waren nog niet zolang onderweg of een Wetter- en een Stabijhoun namen de benen, de verkeerde kant op. Na een tijdje te hebben gewacht en gezocht besloten we als groep om verder te wandelen. De baasjes gingen op zoek. Gelukkig hadden we tijdens het uitzetten van de route met regelmaat kleine touwtjes aan de rechterkant van de paden geknoopt, dat mocht er iemand de weg kwijt zijn ze alleen maar de touwtjes hoefden te volgen om op de juiste route te komen.

De honden waren onderling erg verdraagzaam. Het weer kon ook niet beter. Onderweg hebben we nog een groepsfoto gemaakt en toen kwamen ook de achterblijvers weer in beeld. Gelukkig met honden!
Na twee uur lopen was iedereen toch wel aan een kopje koffie of thee toe. Helaas was het voor ons erg druk in café “de Bosberg” en kon niet iedereen naar binnen. Het was weer een succesvolle en gezellige dag met vriendelijke honden, ongeveer 12 Wetterhounen en zo’n 10 Stabijhounen en hun baasjes, ± 40 personen.

Tot volgend jaar!
 



















Groepsfoto met achterblijvers.






















Ruik jij dat ook?







































Nee..... , dat is geen Fryske houn!



























Waar is mijn hond....