Tom Bouma erelid van de NVSW


Tijdens de AV van 20 juni 2015 werd
Tom Bouma bij zijn aftreden als penningmeester benoemd tot erelid van de NVSW.

Tom, fokker van Wetterhounen en eigenaar van de kennel fan ’t Leechlân was voor het eerst actief voor de NVSW door het openstellen van zijn huis in Grou als pleisterplaats tijdens de deelname van de NVSW aan Simmer 2000. Alle Friezen om utens (dus buiten Friesland wonend) komen naar Friesland en onder hen vooral Friezen uit Canada en de VS. Kortom een groot cultureel evenement, waaronder een wandeling over de Slachtedyk (de oude handelsroute van de Waddenzee naar het midden van Friesland van 42 km). De NVSW doet in estafettevorm mee met 22 honden en begeleiders. Het werd een super reclame voor de Friese honden en de NVSW. Radio, tv, krantenartikelen …..één van de meest besproken evenementen in Friesland ooit. Ook tijdens de edities van 2004 en 2008 stelden Tom en Jenny hun huis ter beschikking.

In 2001 wordt Tom benoemd tot penningmeester. De vereniging stond op de rand van een faillissement. Nu vele jaren later is de NVSW een financieel sterke vereniging, die al vele jaren de contributie op € 30,- per jaar houdt.
De JWC organiseerde elk jaar een jachtdag in Appelscha. Omdat men naar een andere locatie moest uitwijken, biedt Tom aan deze dag in zijn achtertuin te organiseren. Een sloot (met stroming) waarover moet worden gezwommen, een groot weiland voor proeven en een mooi stuk rietland om verloren zoek op te sporen……de deelnemers konden zich geen beter adres wensen. En dat geldt zeker voor de geboden gastvrijheid door Tom en Jenny.

Tom heeft altijd een scherpe neus gehad voor ‘goede deals’. Zo kwam de NVSW in het bezit van de boeken ‘Bijke in alle opzichten’ en ‘De Wetterhoun, een eigenzinnig fenomeen’. Deze boeken worden nog steeds goed verkocht. Tom bedacht ook de eerste digitale wachtlijst voor pupkopers en hij was initiatiefnemer om ZooEasy te gaan gebruiken. Hij is voorstander van het digitaal verwerken van de verslagen op de clubmatch en fokkersdagen, regelde daar laptops voor, liet het pupboek ontwikkelen en werd beheerder van ‘de kar’. Kortom: altijd bezig om de NVSW op de kaart te zetten en altijd vooruit denkend.

Nu na 14 jaar zit het er op. Maar nog niet helemaal. Tom blijft helpen en klussen doen. Dat geeft een goed gevoel voor de toekomst.