Verslag Algemene Ledenvergadering


  • Op 20 juni waren er 60 leden aanwezig op de NVSW ledenvergadering in Putten.
  • In haar voorwoord memoreert voorzitter Chris Hofkamp de leden die in 2014 zijn overleden: Martin Ouwerkerk, Margaretha Nunn, Oene Loopstra (erelid NVSW). Alfred Kwant en Mw. Cazemier. De leden houden een kort moment van stilte.
  • De voorzitter noemt de vele activiteiten die in 2014 zijn georganiseerd. Dit was mogelijk met de medewerking van vele vrijwilligers.
  • Er zijn ook al heel wat reacties op de enquête over het clubblad binnen gekomen. Deze zijn overwegend positief. In september 2015 zal er een werkbijeenkomst worden georganiseerd, waarbij de reacties worden uitgewerkt.
  • De eerste twee outcrossnesten bij de Wetterhounen zijn geboren en daar waren allemaal leuke gezonde hondjes te zien. Opvallend is dat de commotie rondom de outcross is verdwenen. Wellicht is het nu ook het moment om na te denken over outcross bij de Stabijhoun. Daartoe zal een werkgroep worden ingesteld.
  • Groot nieuws was natuurlijk ook de uitkomst naar de Cerebrale Dysfunctie bij de Stabij. De universiteit Utrecht heeft hiernaar in samenwerking met de FAC Stabijhoun de afgelopen jaren onderzoek naar gedaan. Voortrekker daarbij was Marianne van Dam. Zij ontvangt een presentje voor haar inzet. De voorzitter benadrukt dat dragers van dit gen GEEN zieke honden zijn en dus niet verloren dienen te gaan voor de fokkerij.
  • Vervolgens worden de verslagen en bestuursverkiezingen zonder al te veel opmerkingen aangenomen en vastgesteld. Arnold Borggreve wordt benoemd tot penning meester van de NVSW. Hij volgt Tom Bouma op.
  • De voorzitter staat stil bij het aftreden van Tom Bouma. Tom is sinds 2000 actief voor de NVSW en wordt in 2001 penningmeester. Zij vermeldt de vele positieve acties die Tom voor de NVSW heeft gedaan, waarbij het financieel gezond maken van onze vereniging een belangrijk punt is. Zij stelt de vergadering voor Tom tot erelid van de NVSW te benoemen. Onder applaus wordt dit voorstel door de leden aanvaard. Tom ontvangt de twee bronzen koppen (Stabij- en Wetterhoun) die bij het erelidmaatschap horen. Lineke Molenaar bedankt Tom en zijn vrouw Jenny persoonlijk en namen de FACWetterhoun voor hun jarenlange inzet voor de NVSW. In zijn dankwoord dankt Tom de leden voor het vertrouwen, dat hij heeft mogen ontvangen. Hij blijft een aantal klussen voor de NVSW doen.
  • Het Verenigingsfokreglement van de Stabijhoun wordt aangepast. De test op Cerebrale Dysfunctie (neuro) wordt verplicht.
  • Tegen 15.00 uur sluit de voorzitter de vergadering, die in goede sfeer en harmonie is verlopen.

          Dick vermeij,
          secretaris

          Voor de volledige notulen van de ALV klik hier !