Zweetproef Merselo 25 Mei


Zaterdag 25 Mei waren we vroeg op pad. Om 6.00 uur vertrok ik samen met Oda Pippa v.h. Zandhiem (Stabijhoun) en Myrthe is Full of Life (Teckel) naar Merselo om een Praktijk zweetspoor voor de Paul Schneider wisseltrofee te lopen van 500 meter en 20/24 uur oud. Beide behaalden een Breuk, Oda een 3e plaats en Myrthe kreeg een 1e plaats en nam de wisseltrofee voor een jaar mee naar huis. Dus mijn dag kon niet meer stuk, ben trots op mijn beide meiden!!!

Oda was als eerste aan de beurt. Na een behoorlijke wandeling kwamen we bij het punt waar de aanschotplaats was, Oda kreeg de zweetlijn om en het commando 'wacht', zelf het wondbed bekeken en welke richting de ree gegaan was, Oda opgehaald en we konden beginnen. Ze nam goed geur op en weg was ze.

Het was wisselend terrein, heb zelf regelmatig zweet (bloed) en verwijspunten gezien en dan loop je ook gerust en weet je dat je goed op spoor zit, halverwege kwam ik in een stuk met veel kreupelhout, mos, woel- en ligplekken van reeën en word je wat onzekerder (niet goed voor het hondje) maar ineens stond ze stil, neus op de grond en snel kwispelend. Ik liep op haar in en ja hoor! Een verwijspunt, braaf Oda!!! "Dat geeft de burger weer moet hè", zei de keurmeester die achter ons liep tegen mij.

Daarna kwamen we meer op grasondergrond en ging alles weer vanzelf. Regelmatig zweet gezien en in de buurt van het stuk gaat het staartje steeds sneller en wat is ze (en ik) dan blij dat we het gehaald hebben!!

Het verslag van Oda: "Liep goed en rustig op het spoor, tekende goed de verwijspunten en vond alle wondbedden en haken, voorjager heeft regelmatig zweet aangegeven, is niet één keer teruggeroepen."
Dus dat was perfect. Ze is alleen nog wat onzeker en zodra de lijn ergens achter hapert kijk ze om. Maar daar gaan we nog aan werken.

Ik ben bijzonder trots op Oda want toen ik 2 ½ j. geleden met haar zweetwerktraining ging doen, durfde ze geen 2 meter van mij vandaan.

Oda, Myrthe en Wil Tuit.