Outcross Wetterhounen: aanmelden voor deelname


De Raad van Beheer heeft toestemming gegeven om het  Beleidsplan Fokkerij Wetterhounen  uit te voeren. Dat betekent dat er in 2014 en 2015 de eerste reuen van een ander ras kunnen  worden ingezet (maximaal 2  honden van een verschillend ras per jaar). Het Fokkersberaad Wetterhounen heeft op 12 april 4 rassen gekozen en deze keuze is door het bestuur van de NVSW overgenomen en aan de Raad van Beheer gepresenteerd:

  • Barbet
  • Grote Poedel
  • Portugese Waterhond
  • Labrador Retriever

Als u met uw Wetterhounteef wilt meedoen aan een outcross met een van deze rassen, dan kunt u zich aanmelden vóór 31 mei a.s. 

Om deel te kunnen nemen moet u akkoord zijn met de Regels voor de Fokker zoals opgenomen in het  Beleidsplan; moet uw teef voldoen aan de voorwaarden zoals vermeld in het Verenigings Fok Reglement (VFR) voor de Wetterhoun en moet uw teef in de komende twee jaar ingezet kunnen worden.

Verder zijn er geen aanvullende voorwaarden ten aanzien van de fokker of van de teef, alleen hebben teven die al eerder een nest hebben gehad en SCID-vrij zijn de voorkeur.

Bij uw aanmelding graag  aangeven welke van de 4 rassen uw voorkeur heeft en de naam van uw hond en haar NHSB-nummer vermelden. 

Aanmelden kan per e-mail: wetterfac@nvsw.nl

Of per brief:
secretariaat Wetter-FAC
Langengriend 3
3343 CK Hendrik-Ido-Ambacht

Nadere inlichtingen over het Beleidsplan Fokkerij Wetterhounen: wetterfacvoorzitter@nvsw.nl

NB: eerdere aanmeldingen (in welke vorm dan ook) zijn niet meer geldig. Aanmelden kan uitsluitend via bovenstaande wijze en binnen de gestelde termijn.