Hond van het Jaar Show 2013 Amersfoort


Vanochtend op tijd vertrokken om rond 11.00 uur in Amersfoort aanwezig te zijn.
Een hele eer om voor deze show uitgenodigd te worden en eraan deel te mogen nemen. Onze Friese rassen waren ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd op de catwalk: de Wetterhounen Murk Lieuwes fan’t Ruumelshiem NHSB 2831885 en Limka NHSB 276805 en de Stabijhounen Sybe Thorkel ut it Griene Hert NHSB2806726 en Baukje fan’e Twellegeaster Buorren NHSB 2913602 waren aanwezig.

Na de opening werd even na 12.00 uur begonnen met de Veteranen en daarna Rasgroep 10 en 9. Marianne van Dijk met Murk beet de spits af voor onze Friezen, daarna was Henk Mostert met Limka aan de beurt, helaas werden de Wetters niet geselecteerd in Rasgroep 8 (Keurmeester Dhr. Fons Simons).

Rasgroep 7 (Keurmeester Mevr. Dinanda Mensink) werd vanwege het grote aantal deelnemers in twee delen gesplitst. Omdat de baasje van Sybe Thorkel (Kaay) met vakantie waren werd hij voor gebracht door Lisanne Bakker in het tweede gedeelte van Rasgroep 7. Ook Jolanda Bouwman met Baukje kwam hier in actie. Kaay werd een van de 6 geselecteerden. Helaas werd hij bij het samenvoegen van de twee groepen niet opnieuw geselecteerd.

Nadat alle rasgroepen waren geweest kwam de herkansing voor onze Friezen. De verkiezing beste hond van de Nederlandse Hondenrassen 2013 (Keurmeester Mevr. Diana Striegel -Oskam) was aan de beurt en zowel Murk, Baukje en Kaay werden bij de beste 6 geselecteerd. De 1e plaats ging naar het prachtige Nederlandse Kooikerhondje.
Sybe Thorkel ut it Griene Hert werd als 2e geplaatst.

Hierna werd uit de winnaars van de rasgroepen 1 t/m 10 de Hond van het Jaar verkozen.

Al met al een bijzondere dag en een fantastische ervaring om mee te mogen maken.

Jack Tomson (trotse fokker van Sybe Thorkel ut it Griene Hert)