Verslag wandeling Appelscha 2 februari 2014


Op 2 februari was er door de vereniging een wandeling met inventarisatie georganiseerd in Appelscha. Dit ligt mooi centraal tussen Friesland, Groningen en Drenthe. Bij restaurant-eetcafé ‘De Bosberg’ konden leden vanaf 11 uur 's morgens hun hond laten inventariseren. Van de 8 aangemelde honden zijn er 7 geïnventariseerd.

Om 13.15 was het op het parkeerplek voor het restaurant een drukte van belang, hier verzamelden zich ongeveer een twintigtal stabijs en een achttal wetterhounen samen hun bazen. Onder prachtige weersomstandigheden konden vanaf de parkeerplaats de honden gelijk los van de riem.

Onder de leiding van Lex en Jeannette (aspirant keurmeester voor de wetterhoun) en hun 2 smousen, mochten we kennismaken met de prachtige bosrijke omgeving van Appelscha. Bij een paar oversteekpunten moesten de honden even aangelijnd worden. De wandeltocht duurde ongeveer 1,5 uur en eindigde bij het uitkijkpunt vlakbij het restaurant waar we zijn gestart.

Namens de deelnemers wil ik Lex en Jeannette en Limmie v/d Woude hartelijk danken voor de organisatie van deze mooie “honden(op)tocht”. Bijgevoegd zijn de foto’s van de wandeling, hierop is te zien dat zowel de honden als de bazen erg uitgelaten waren.

Fokke en Jesper Hoeksma