K.N.J.V. Jachthondenproef 29 juli 2016


K.N.J.V. Jachthondenproef 29 juli georganiseerd door Vereniging Drentsche Patrijshond & NVSW; drie keer een C diploma voor de Friezen.

Het was een prachtige dag op het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, bewolkt af en toe een spat regen, uitstekende temperaturen voor een jachtproef. De Friezen die deelnamen waren Anita Hoogendoorn met de Wetter Foske, Barbara Mueller met de Stabij Foppe en ik met de Wetter Jannes.
Met deelnemersnummer 13 begonnen Jannes en ik aan de proeven. Eerst aangelijnd en los volgen, dat kan hij heel goed en hij loopt ook lekker door, onbewust gaf ik een commando dus we kregen hier 9 punten voor. Daarna vooruitsturen en komen op bevel; hij ging heel mooi van mij af…er viel een schot op de markeerproef en Jannes kwam vrolijk teruglopen naar mij  zo van wat is hier gaande…Ik mocht hem nog een keer inzetten en een tweede keer is voor Jannes veel moeilijker. We kregen een 6. Het apport te land, het konijn haalde hij mooi op, met vlotte gangen. Daarna de eend uit diep water ging heel goed. Hij zwemt altijd langs de eend en draait zich dan om en zwemt met eend terug, rustig en gestaag. Voor beide een 8. Als laatste voor het C diploma houden van de aangewezen plaats, dat kan hij heel goed, al gaan alle honden van hun plek Jannes blijft liggen ook met een natte vacht! Super trots op Jannes een mooi resultaat ons eerste C diploma en met veel werkplezier.
Maar ook trots op Anita en Foske en Barbara en Foppe, zij hebben het ook heel goed gedaan, Anita kreeg ook nog de beker omdat Foske het hoogste aantal punten voor de C proef had gehaald. Wij beiden liepen alleen voor de C proef. Barbara had bijna de B proef gehaald. Met zijn zessen hebben we genoten. De Barones van het landgoed, zelf een Friezin, was dol op onze honden, ze heeft zelf ook beide rassen in huis. Het was een prachtige dag.
Elly van der Helm, 31 juli 2016