Outcross Wetterhounen: aanmelden voor deelname


Nadat de Raad van Beheer de NVSW toestemming heeft gegeven om het Beleidsplan Fokkerij Wetterhounen uit te voeren zijn er met succes twee outcrossnesten geboren, opgegroeid en uiteindelijk worden er dieren uitgekozen, die worden ingezet in de reguliere Wetterhounfokkerij. Dat betekent dat er nu weer ruimte, tijd en mogelijkheden zijn voor de volgende twee outcrossnesten. Het Fokkersberaad Wetterhounen van de NVSW heeft gekozen voor de volgende outcross-combinaties:

• Een combinatie met een Shikoku-reu.
• Een combinatie met een Airedale Terrier-reu.

Als u met uw Wetterhounteef wilt meedoen aan een outcross met één van deze rassen, dan kunt u zich aanmelden vóór 1 september a.s. Als uw aanmelding samenvalt met een naderende loopsheid, graag z.s.m. reageren (in verband met mogelijke gezondheidsonderzoeken).
Om deel te kunnen nemen moet u akkoord zijn met de “Regels voor de Fokker” zoals opgenomen in het Beleidsplan Fokkerij Wetterhounen 2013-2028; moet uw teef voldoen aan de voorwaarden zoals vermeld in het Verenigings Fok Reglement (VFR) voor de Wetterhoun en moet uw teef in de komende twee jaar ingezet kunnen worden.
Verder zijn er geen aanvullende voorwaarden ten aanzien van de fokker of van de teef, alleen hebben teven die al eerder een nest hebben gehad en SCID-vrij zijn de voorkeur.

Bij uw aanmelding graag aangeven welke van de 2 rassen uw voorkeur heeft en de naam van uw hond en haar NHSB-nummer vermelden.

Aanmelden kan per e-mail: wetterfac@nvsw.nl

Of per brief:
Secretariaat Wetter-FAC
Langengriend 3
3343 CK Hendrik-Ido-Ambacht

Nadere inlichtingen over het Beleidsplan Fokkerij Wetterhounen: wetterfacvoorzitter@nvsw.nl