FAC-lid Jack Tomson stelt zich voor


Mijn naam is Jack Tomson. Ik hoop binnenkort 70 jaar te worden en woon samen met mijn vrouw Ingrid in Gouda, midden in het Groene Hart van Nederland. Sinds mei van dit jaar vervul ik de functie van dekadviseur FAC Stabijhoun.

Ik heb een technische opleiding in de fijn-mechanica, elektronica en fotonica genoten. In het arbeidzame leven heb ik gewerkt voor grote Amerikaanse concerns in de grafische en fotografische service industrie, laatstelijk in diverse management functies. Na mijn pensionering eind 1999 kon onze lang gekoesterde wens om een hond in huis te halen eindelijk in vervulling gaan, eerder was dat niet te combineren met veelvuldig verblijf in het buitenland voor soms langere perioden. Na veel onderzoek in de bibliotheek (op internet was toen nog niet veel te vinden), alsmede bezoeken aan NVSW evenementen, shows en gesprekken met fokkers en eigenaren waren wij beiden helemaal verkocht, het moest een Stabijhoun worden. De wachtlijst was op dat moment erg lang en heeft het daardoor enige tijd geduurd voor wij ook echt een Stabij in huis hadden. Momenteel hebben wij 2 teefjes en inmiddels 4 nestjes gefokt.

Ik heb in de loop der jaren diverse hondentrainingen gedaan, veel NVSW evenementen bezocht en ben mij gaan verdiepen in honden-, fokkerij- en geneticaboeken en ik heb een cursus KK-1 gevolgd. Ook zet ik mij in als ringmeester tijdens NVSW evenementen. Tevens ben ik een regelmatige bezoeker van hondenshows, met als doel dekreuen te werven voor de vereniging. Met al mijn opgedane kennis en ervaring probeer ik een steentje bij te dragen aan de toekomst van ons fantastische Nederlandse hondenras samen met u en de overige NVSW leden.
Hebt u interesse om uw Stabij voor de fokkerij in te zetten, neem dan gerust contact op met mij of een van de overige FAC Stabijhoun leden.