Nadere regeling Corona


Nadere regeling Corona:
Vastgesteld in de bestuursvergadering van 17-11-2021


Naast de dispensatieregeling voor de niet gekeurde FGK- honden moet er ook besloten worden over de honden die willen fokken maar dat niet kunnen omdat er nu door de corona maatregelen geen keuringen of Fokkersdagen worden gehouden.

Voorstel Stabijhoun:

Teven en reuen, ouder dan 3 jaar, die al één kwalificatie ZG of U hebben, mogen éénmalig zonder de tweede kwalificatie een nestje fokken. De 3 jaar regel geldt omdat blijkt dat de meeste gezondheidsproblemen zich vooral de eerste drie jaar manifesteren. Uiteraard moet er eerst een officiële dekaanvraag worden gedaan.

Voorstel Wetterhoun:

Teven en reuen, die nog geen kwalificatie ZG of U door de corona maatregelen hebben kunnen behalen , mogen éénmalig zonder een kwalificatie een nestje fokken.

Bij een combinatie tussen reu en teef zijn wel de normale (gezondheid) fokregels, zoals beschreven in het VFR en gehanteerd daar de FAC’s van kracht. Uiteraard moet er eerst een officiële dekaanvraag worden gedaan.

De uitzonderingen gelden zolang door corona maatregelen geen show of evenement georganiseerd mogen worden. Mochten de maatregelen nog erg lang gaan duren zullen wij ook deze dispensatieregeling eventueel aanpassen.

Namens

De FAC Stabijhoun

De FAC Wetterhoun