Fokgeschiktheidskeuring 10 feb. 2018 Kerkwijk


Fokgeschiktheidskeuring 10 februari 2018 DOG Center Kerkwijk

Na weken van voorbereiding was het dan eindelijk zo ver.
Vier ringen, vier keurmeesters en 28 vrijwilligers, stonden er om 9:30 uur helemaal klaar voor.

De Fokadviescommissies gingen in de eerste opzet uit van 30 honden, maar na anderhalve week was de inschrijving al vol en hebben wij besloten het aantal te verdubbelen. Omdat het uiteindelijke doel van deze keuring is meer honden in de fokkerij te krijgen werd de mogelijkheid geboden de hond ook gelijktijdig te laten inventariseren en foto’s voor in ZooEasy te laten maken. (René bedankt, wat waren het er veel, er kwam bijna geen einde aan.)
Uiteindelijk 62 honden (40 reuen en 22 teven) gekeurd.
Helaas konden wij niet alle eigenaren een blijde uitslag mee naar huis geven en werden er ook 9 honden door de keurmeesters niet fokgeschikt bevonden. Inmiddels zijn er al 12 reuen die op deze dag gekeurd zijn, bijgeschreven op de dekreuenlijst.
Het was de allereerste keer dat beide FAC’s dit organiseerden en wij kijken terug op een zeer geslaagde lange dag met enthousiaste medewerkers, een hele goede sfeer en gelukkig heel veel blijde hondeneigenaren.

Namens de organisatie nogmaals dank aan de keurmeesters en de vele vrijwilligers en natuurlijk ook Martin en Esther van het DOG Center.

Jack Tomson