Dringend dekreuen Stabijhoun gezocht


Tweemaal per jaar krijgen alle reuen die op de dekreuenlijst staan een oproep om mee te doen aan de reuen parade tijdens de fokkersdag. Dit is ook altijd het moment dat de dekreuenlijst bekeken en opgeschoond wordt. Het is dan ook heel erg jammer dat er reuen van de lijst moeten omdat ze “vol” zitten, te oud zijn of om andere redenen. Op dit moment hebben wij echt een groot tekort aan dekreuen.

Er worden per jaar rond de 130 dekaanvragen gedaan door de fokkers en op dit moment hebben wij zo’n 110 dekreuen op de reuenlijst staan. Het werkelijke aantal dekkingen ligt gemiddeld rond de 80 per jaar.
Nu kun je denken dat alle reuen 2 dekkingen per jaar mogen doen, maar eigenlijk zouden wij veel meer dekreuen nodig hebben zodat er veel meer variatie in het ras kan blijven. Zoals de vlag er nu bij hangt, gaat het betekenen dat er voor sommige teven in de toekomst moeilijk een passende reu is te vinden. Zodra dit gebeurt gaan we genen verliezen. Dit is zeker niet de bedoeling.

Wat wij als Stabij-FAC gaan doen, is nog actiever reuen werven.
Dit betekent dat u benaderd kan worden door iemand van de Stabij-FAC als u op de fokkersdagenquête heeft aangegeven wel interesse te hebben om uw reu in te willen zetten voor de fokkerij.

​Klik hier om de hele oproep te lezen