Foto's en verslag 1e Club Diplomadag Wierden


1e Club Diploma Dag in Wierden

2 April was het dan zover, de eerste Club Diploma Dag van de NVSW.
Een dag waarop zowel beginnende als ervaren honden en voorjagers in een ontspannen sfeer de SJP (voorheen KNJV) proeven met dummy's konden afleggen.
Vooraf had ik nog getwijfeld of ik mijn Wetterhoun, Frieske fan de Frije Wetters, nog zou inschrijven omdat ze hard op weg is naar de 10 jaar maar ik heb er geen moment spijt van gehad.
Op een prachtige locatie werden we vroeg in de ochtend opgewacht door organisator Klaas Zonnebeld die met hulp van een groep vrijwilligers en keurmeesters 8 mooie proeven had uitgezet rondom een zonovergoten meer.
Ook de catering was perfect dus wat kon er misgaan .....
De deelnemers werden in 5 groepjes van 4 of 5 honden opgedeeld, beginners en ervaren door elkaar heen zodat de voorjagers elkaar ook konden steunen waar nodig.
Gedurende alle proeven en een keuring van de honden door Gerard Mensink bleven de groepen bij elkaar.
Wij begonnen met de verre markeer en het verloren zoek.
Gelukkig waren hier niet al te veel problemen al had Frieske toch 2 extra commando's nodig bij het verloren zoek. Er stond geen zuchtje wind.
Daarna op naar het aangelijnd en los volgen en het zg "houden van de plaats" of wel 3 minuten uit zicht. Ook hier geen problemen.
Toen een kleine pauze voor onze groep voordat Gerard de honden kon beoordelen. Wie had dat gedacht toch nog een keer in een showring als veteraan maar de keurmeester was erg tevreden voor een hond van deze leeftijd.
Daarna op naar de dubbele markeer. Één apport op het strand en één in het water. Hier was ik zelf erg slordig, liet de hond kort inspringen en nam onvoldoende de tijd om de hond goed op te lijnen voor het 2e apport. Maar al met al weer alles binnen.
Op naar de laatste proeven.Het kort apport, het uitsturen en influiten en het apport uit water.
Gelukkig ook hier geen problemen zodat ik midden op de middag samen met Bob Baljé op mocht voor een A diploma.
Helaas was bij Frieske de fut er wel uit en wilde Bob zijn hond niet gaan zitten zodat er geen A diploma's werden uitgereikt.
Maar met als totaal resultaat een 1e plaats bij de Wetterhounen en een 2e plaats overall natuurlijk zeer tevreden.
Rest mij om nogmaals iederen te bedanken die deze dag mogelijk hebben gemaakt en hoop jullie terug te zien bij alle andere activiteiten van de JWSC


Philip Modijefsky

De foto's zijn gemaaakt door René Rigterink